برنامه
گروه معارف و اندیشههای ِ رادیو ایران تقدیم میکند.
****************************************************
به افق آفتاب
****************************************************
به نام ِ خدایی که تنها امید و آرزوی ِهمه ماست.
سلام
**************************************************
با آرزوی ِ بهترینها ، در دقایقی کوتاه مانده تا قرار ِ گفتگوی ِ رب و عبد ، اوقات ِ اذان ظهر ... با شما همراه هستیم تا به برکت ِ این دلهای ِ مهیا برای ِ لحظه گفتگوی ِ با خدای ِ بزرگ به بهرهای بیشتر از این دقایق ِ آسمونی برسیم.
************************************************
به بهره از رحمت ِ خدای ِ بزرگی که بی منتهاست.
خدایی که همیشه همراه ِ بندههاش ِ و یک لحظه از اونها غافل نیست
**********************************************
خدایی که درست در لحظهای که از همه ناامید میشیم به ما نزدیک تره. خدایی که محال ِ کسی با دستهای ِ خالی از آستانِ کرمش برگرده. خدایی بی تردید نشونههای ِ بودنش رُ بارها و بارها در زندگیهامون احساس کردیم .
*********************************************
راستی میونه شما با آرزوهاتون چه جوریه؟
چقدر اهل ِ آرزو کردن و آرزو داشتن هستین و چقدر برایِ رسیدنه به آرزوهاتون تلاش میکنین؟
********************************************
بعضیا میگن خوبه که آدم آرزو داشته باشه و آرزو انگیزه و شوق ِ آدم برای ِ حرکته. این حرف ِ درستیه ولی، حد و اندازه اش هم مهمه. این که چه آرزوهایی بکنیم و اندازه آرزوهامون چقدر باشه.
*******************************************
آرزویی خوبه که امید ِ رسیدنه بهش وجود داشته باشه و چندان غیر ِ ممکن به نظر نرسه.
********************************************
آرزو خوبه ولی نه این که همه عمر و زندگیمون فقط بشه آرزو و شای برای ِ همینه که حضرت علی علیه السلام میفرمایند: آرزوی ِ زیاد فقط مایه رنج و سختیه.
********************************************
به نظر ِشما کدوم آرزوها خوبن و بهترین آرزویی که میشه داشت چیه؟
شماره تماس:
شماره پیامک:
**********************************************
در اسلام، امید و آرزو جایگاه ِ بزرگی داره؛ تا جایى که در روایات معصومان (علیهم السلام) از امید و آرزو به عنوان «رحمت الهى» یاد شده. پیامبر (صلی ا... علیه و اله و سلم) مى فرمایند: امید و آرزو براى امت من رحمت است؛ و اگر امید و آرزو نبود، هیچ مادرى فرزندش را شیر نمى داد و هیچ باغبانى نهالى نمى کاشت. مادر نماد عاطفه و مهربانى است. امید است که مادری را به مهربانى وا مى دارد و باران عطوفت وى را سرازیر مى کند. اگر روزى امید را از وى بگیرند، حتى حاضر نخواهد شد که نوزاد دلبندش را شیر بدهد.
*************************************************
به طور کلى، امید و آرزو به دو قسمت «کاذب» و «صادق» تقسیم میشه. «استاد مطهرى» در همین رابطه مى گوید: بیشتر افرادى که از لحاظ روح و روان سالم و با نشاط اند و انحرافى پیدا نکرده اند کمتر به تخیل و به هم بافتن آرزوهاى دور و دراز و نامعقول مى پردازند. همیشه عملى فکر مى کنند و عملى آرزو مى کنند؛ یعنى آرزوهاى آنها در جهت همان مدارى است که در زندگى دارند. روى بال و پر خیال نمى نشینند و آرزوى امور ناشدنى را نمى کنند؛ ولى افراد ضعیف - که مبتلا به بیمارى روانى اند و نشاط عمل ندارند و در وجودشان همت و اراده اى وجود ندارد - بیشتر بر مرکب سریع السیر خیال سوار مى شوند و با خیالات خود را سرگرم مى کنند. پس باید دایره امیدها و آرزوهایمان را محدود کنیم و بدانیم هر چیزى شایسته امید داشتن و آرزو کردن نیست. بازیابى و تشخیص امیدهاى واهى و کاذب از امیدهاى واقعى و صادق و امیدهاى پست و بى ارزش از امیدهاى ارزشمند و متعالى و تجدید نظر در امیدها و آرزوها امرى ضرورى و اجتناب ناپذیر است.
*****************************************
اون چه در موردِ آرزو ، مذموم و ناپسنده و در آیات و روایات گوناگون ما رُ از اون نهی کردن، داشتن آرزوی طولانی و درازه ، یعنی آرزوهایی که متناسب با توانایی و استعداد و در محدوده قدرت ما و حتی عمر کوتاه ما نیست، چیزی که نکوهش شده «طول امل» یعنی آرزوهای غیر معقول و غیرمنطقی و دور از دسترسه که معمولا جز غم و غصه و حسرت و غلطیدن به ورطه گمراهی و دور شدن از حدود شرع و چارچوب دین ثمری نداره.
***********************************************
در حدیث معروف غررالحکم آمده است: «کسىکه آرزویش دراز باشد عملش بد مىشود» و نیز آمده است: «آن کسکه آرزوهایش طولانىتر است عملش زشتتر خواهد بود» و در نقطه مقابل آن آمده است: «کسىکه آرزویش کوتاه باشد عملش نیک خواهد بود ».
همچنین، امام علی(علیه السلام) در نکوهش آرزوى دراز فرموده است: «هر که دنبال آرزوى خود بشتابد و مهارش را رها کند مرگ او را مى لغزاند، به آرزویش نرسیده مى میرد، پس در پى آرزوهاى دراز نروید و از مرگ غافل نباشید.
******************************************
در حقیقت اگه آرزوها متوجه ارزشهاى والاى انسانى باشه و یا جنبه مردمى و اجتماعى پیدا کنه و در مسیر تکامل و پیشرفت واقعى انسانها و درجات کمال قرار بگیره و انسان رُ به تلاش و کوشش بیشتر در این راهها سوق بده ، بدون شک چنین آرزویى هر قدر طولانى بوده باشه، نه تنها نشانه پستى نیست که نشانه کمال انسانه .
اساساً امید و آرزو نسبت به آینده نیروى محرک انسان براى تلاشها و کوششهاست و اگه چراغ پرفروغ امید و آرزو در دل انسان خاموش بشه، در واقع روح او مىمیره، نشاط زندگى از او جدا میشه و انسان رُ به موجودى سست و بىهدف و بى تلاش مبدل مىکنه.
***********************************************
بارها شنیدیم که «در ناامیدى، بسى امید است»؛ ولى نباید با این بهانه دست از کار و تلاش بکشیم و به یاری ِ بقیه چشم بدوزیم. میوه شیرین و گواراى درخت امید اون وقتی به بار مى نشینه که با تلاش و فعالیت آبیارى شده باشه. امام على(علیه السلام) مى فرمایند: از کسانى مباش که بدون عمل به آخرت امیدوار است .
بنابر این، اگه انسان انتظار و امید چیزى رُ داره، باید خودش رُ براى استقبال از اون آماده کنه. کسى که ادعا مى کنه انتظار چیزى داره و اثرى در عمل او نمایان نیست در واقع به ادعاى دروغینى دست زده.
******************************************
(مناجات)
الهی، گرفتاریهایی بر من حمله ور شده که تحملش برای من دشوار است، و آن را تو از باب قدرتت بر من وارد کردهای و به اقتدار خود متوجه من نموده ای،
اله من، چیزی را که تو آوردهای کسی نبرد، و آن چه تو فرستادهای دیگری باز نگرداند، و بسته تو را کسی نگشاید و چیزی را که تو بگشایی دیگری نبندد, و آنچه را تو دشوار نمودهای کسی آسان نکند , و آن را که تو ذلیل کردهای یاوری نباشد، پس بر محمد و آلش درود فرست، و به رحمتت الها - در آسایش را به رویم باز کن، و به قدرتت صولت سلطان غم را در میدان حیات من بشکن، و مرا در موردی که از آن شکوه دارم به عنایت و احسانت کامیاب کن